Skip to content

Reforma Integral en Carrer Pere IV Barcelona

Sostenibilitat Mediambiental

A totes les nostres reformes integrals partim de la base de que sempre intentem aplicar els 3 criteris bàsics per a aconseguir reformes sostenibles que van en la linea del marc d’actuació sobre clima i energia 2030 i el full de ruta per a una economía baixa en carboni en 2050.

Portem aplicant aquests criteris des de fa més de 10 anys quan encara no era noticia diàriament la precarietat del nostre mediambient. Llavors ja treballàvem amb el concepte  d’ECOEFICIENCIA, fomentant la sostenibilitat mediambiental (bioconstrucció), la eficiència energética (bioclimàtic) així com el tema de la salubritat a casa (biohabitabilitat), molt abans d’aparèixer el que malauradament ha posat d’actualitat lapandèmia de la covid-19.

A Reformayahorra Group tenim un check-list de tots els paràmetres que idealment seria necessari acomplir per a considerar una reforma integral totalment sostenible . En funció dels paràmetres que es compleixen s’obté una reforma integral més o menys sostenible, eficient i sana.

Reforma Integral Carrer Pere IV 1
Reforma Integral Carrer Pere IV 2
Reforma Integral Carrer Pere IV 3

Espais Versàtils

Aquest local que dona a dos carrers, era una antiga perruqueria a la zona antiga del Poble Nou. Quan varem anar a veure el local estaba fet un desastre, amb molt mobiliari antic, molt fosc i amb tots els cel rasos caiguts

En aquesta reforma, al ser un canvi d’ús de local comercial a habitatge, es va tenir que redistribuir tota la superficie i es va fer un tractament preventiu amb morters impermeables a tot el perímetre per a evitar les humitats per capil.laritat. Es van engrandir els forats de façana en la mesura del possible i en algunes finestres es va col.locar pavés (formigó transllúcid) amb una reixa decorativa per devant, per a millorar l’entrada de llum natural. 

 

El nou habitatge es va dividir clarament en dues parts: una zona de dia i una zona de nit. A la zona de dia es va dissenyar la cuina oberta al saló-menjador, i en la zona de nit es van dissenyar dues habitacions i un bany complert. A l’eix entre ambdues zones es va col.locar una cambra técnica on centralitzar les instal.lacions. 

Les separacions entre la zona de dia i la de nit es van resoldre amb mobiliari a mida esmaltat en blanc mate, i a la part superior es va dissenyar una cornisa per a col.locar il.luminació indirecta sobre la zona de dia. Les portes dels armaris es van fer segons les necessitats de les dues estancies d’ambdues zones. Es va recuperar el sostre, però les peces que configuraven el revoltó ceràmic no estaven en bon estat per la qual cosa es va optar per pintar-los de blanc mate, igual que la part baixa de les biguetes. 

Es van fer dos dormitoris: un de gran i un altre per a un llit individual. Els dos dormitoris amb una il.luminació natural excel.lent i amb espai per a deixar bicicletes, patinets o d’altre mitjà de transport sostenible. 

Al ser un local que dona a dos carrers, la ventilació creuada era perfecte, perque a més les portes que separaven la zona de dia de la de nit eren corredisses ocultes i no hi hauria problema de cops de porta quan s’obrissin les finestres d’amdós costats.

El bany estaba format per un plat de dutxa d’obra, amb mampara de separació també d’obra, un inodor i un moble de bany d’obra, amb un rentamans rodó sobre el taullel de silestone gris clar.

Es va instal.lar un equip d’aerotèrmia tant per la climatització com per l’aigua calenta sanitària. Les finestres d’alumini lacat blanc amb trencament de pont tèrmic (RPT) i vidres aïllants de combinació control solar i baix emissiu..

Es van recuperar fustes d’enderroc per a realitzar el capçal del llit gran i la taula del menjador.

Les portes d’entrada d’ambdós carrers es varen fer d’alumini reforçat i per devant unes reixes plegables tipus ballesta. 

El paviment i el sòcol es van solucionar amb material ceràmic de gran format de color gris clar.

Sense Barreres

A les nostres reformes integrals seguim una serie de pautes que ens permeten oferir unes reformes adaptables a qualsevol pressupost, flexibilitzar els espais, evitar al màxim les particions, optimitzar l’entrada de la llum natural i utilitzar materials naturals i de proximitat tant com sigui posible, i a més contribuïm a la salut mediambiental del planeta promovent i impulsant:

1.- Abandonar el model de desenvolupament centrat en el creixement agregat del Producte Interior Brut, diferenciant els sectors productius que poden crèixer i necessiten inversió (per exemple sectors públics essencials com energia, salut i materials sostenibles), d’altres sectors que han de decrèixer degut a la seva insostenibilitat, especialment els associats a l’ús dels combustibles d’origen fòssil i nuclear, mineria i béns de consum no essencial.

2.- Prioritzar la proximitat i materialitzar-la, afavorint les cadenes de subministrament curtes. Per exemple, la generació distribuïda o descentralitzada d’energia elèctrica és una part fonamental per a la sostenibilitat mediambiental. Consisteix en la generació d’energia elèctrica mitjançant moltes petites fonts de generació que s’instal.len a prop dels punts de consum.   

3.- Abandonar les energies fòssils i fomentar una transició rápida i justa cap a les energies íntegrament renovables, que permetin l’aprofitament d’un bé comú, com és l’energia solar o la eòlica de manera que l’enriquiment generat al aprofitar-les, transformar-les i utilitzar-les repercuteixi en el benestar de tota la societat i, especialmente, de les persones que viuen en els territoris propers als aprofitaments i, que en cap cas, l’aprofitament de l’energia es faci amb els criteris de l’economia extractivista que ha practicat el productivisme. S’ha de fomentar i incentivar la reutilització mitjançant la restauració i reparació de béns ja produïts.

Reforma Integral Carrer Pere IV 4

Galeria d'Imatges

T’agrada el que veus i vols realitzar una reforma similar a aquesta?

Contacta amb nosaltres, sense compromís: 93 467 71 77