Skip to content

Reforma Integral en Carrer Nou de la Rambla de Barcelona

Reformes en Pisos

A totes les nostres reformes integrals partim de la base de que sempre intentem aplicar els 3 criteris bàsics per a aconseguir reformes sostenibles que van en la linea del marc d’actuació sobre clima i energia 2030 i el full de ruta per a una economía baixa en carboni en 2050. Portem aplicant aquests criteris des de fa més de 10 anys quan encara no era noticia diàriament la precarietat del nostre mediambient.

Llavors ja treballàvem amb el concepte  d’ECOEFICIENCIA, fomentant la sostenibilitat mediambiental (bioconstrucció), la eficiència energética (bioclimàtic) així com el tema de la salubritat a casa (biohabitabilitat), molt abans d’aparèixer el que malauradament ha posat d’actualitat lapandèmia de la covid-19.

A Reformayahorra Group tenim un check-list de tots els paràmetres que idealment seria necessari acomplir per a considerar una reforma integral totalment sostenible . En funció dels paràmetres que es compleixen s’obté una reforma integral més o menys sostenible, eficient i sana.

Reforma Integral Carrer Nou de la Rambla 1
Reforma Integral Carrer Nou de la Rambla 2
Reforma Integral Carrer Nou de la Rambla 3

Espais Adaptats

Quan varem anar a fer la primera visita a aquest preciós àtic, amb una terrassa enorme que envoltava tot l’habitatge, ens varem trobar amb molts envans i una decoració molt carregada i extravagant, i amb dos nivells. La reforma integral en aquest àtic de Barcelona es va plantejar amb l’enderrocs de tots els envans i aixecar les divisions mínimes segons les necessitats del client, mantenint els dos nivells que varem aprofitar per a solucionar els desguassos d’una part de l’habitatge.

En aquest cas les necessitats del client (una parella jove sense nens) van ser, dos banys, un saló, una cuina oberta amb un menjador integrat en el disseny de la cuina, un dormitori suite amb un bany obert, un gran vestidor, i un despatx, ….. y recuperar aquesta gran terrassa amb enormes possibilitats.

Es van instal.lar balconeres i finestres amb perfileria mínima i molt vidre, a l’habitació principal i al saló-menjador-cuina. Entre el dormitori i el bany es va col.locar, a la part superior, un lluernari per a l’entrada de llum natural al bany principal. 

La cuina es va dissenyar com a element vertebrador de l’habitatge, girant tot al voltant d’ella. De color negre mate en combinación amb fusta i electrodomèstics de la marca Bora, amb l’extractor de fums integrat en el taulell, sense necessitat de que la campana quedés a la vista. 

El bany principal es va dissenyar imitant una platja, amb un paviment de color sorra de gran format (75×75 cm), i les parets es van enrajolar amb una cerámica modular que imitava les ondulacions de la sorra d’una platja. El plat de dutxa gran i amb la mampara oberta pel seu front. El moble de bany amb doble rentamans, de fusta natural tractada es va col.locar suspès a l’igual que l’inodor, per a facil.litar-ne la neteja. 

La instal.lació de climatització (fred i calor) es va fer amb un equip d’alta eficiència energética, amb conductes metàl.lics vistos d’hacer galvanitzat, que recorria per davant dels totxos originals recuperats de la finca original, en una franja de 60 cm en la part superior de la paret del saló-menjador-cuina.

A la terrassa es va col.locar una zona de chill out, una pèrgola fixa envidrada que protegiria del sol a l’estiu, i una zona de Spa en un racó de la gran terrassa. Per a col.locar el jacuzzi es va tenir que fer un reforç estructural per a soportar el pes quan estigués ple d’aigua.

Banys amb microciment

A les nostres reformes integrals seguim una serie de pautes que ens permeten oferir unes reformes adaptables a qualsevol pressupost, flexibilitzar els espais, evitar al màxim les particions, optimitzar l’entrada de la llum natural i utilitzar materials naturals i de proximitat tant com sigui posible, i a més contribuïm a la salut mediambiental del planeta promovent i impulsant:

1.- Abandonar el model de desenvolupament centrat en el creixement agregat del Producte Interior Brut, diferenciant els sectors productius que poden crèixer i necessiten inversió (per exemple sectors públics essencials com energia, salut i materials sostenibles), d’altres sectors que han de decrèixer degut a la seva insostenibilitat, especialment els associats a l’ús dels combustibles d’origen fòssil i nuclear, mineria i béns de consum no essencial.

2.- Prioritzar la proximitat i materialitzar-la, afavorint les cadenes de subministrament curtes. Per exemple, la generació distribuïda o descentralitzada d’energia elèctrica és una part fonamental per a la sostenibilitat mediambiental. Consisteix en la generació d’energia elèctrica mitjançant moltes petites fonts de generació que s’instal.len a prop dels punts de consum.   

3.- Abandonar les energies fòssils i fomentar una transició rápida i justa cap a les energies íntegrament renovables, que permetin l’aprofitament d’un bé comú, com és l’energia solar o la eòlica de manera que l’enriquiment generat al aprofitar-les, transformar-les i utilitzar-les repercuteixi en el benestar de tota la societat i, especialmente, de les persones que viuen en els territoris propers als aprofitaments i, que en cap cas, l’aprofitament de l’energia es faci amb els criteris de l’economia extractivista que ha practicat el productivisme. S’ha de fomentar i incentivar la reutilització mitjançant la restauració i reparació de béns ja produïts.

Reforma Integral Carrer Nou de la Rambla 4

Galeria d'Imatges

T’agrada el que veus i vols realitzar una reforma similar a aquesta?

Contacta amb nosaltres, sense compromís: 93 467 71 77