Aprofitant aquests dies de confinament a casa podeu dedicar temps a aquelles tasques que no es fan periòdicament i que us aporten millores importants, com per exemple:
- Netejar la pols acumulada en el forats dels radiadors millora el seu rendiment
- Netejar la pols acumulada al part de darrera dels frigorífics i el compressor millorarà el seu rendiment i s’optimitzarà el seu consum
- Netejar els filtres de les màquines d’aire condicionat
- Netejar els junts dels enrajolats dels banys i les cuines, i de les mampares, amb llegium rebaixada amb aigua
- Netejar el filtre de la campana extractora de fums de la cuina
- Endreçar els espais d’emmagatzematge de la cuina i d’altres llocs d’emmagatzematge
REFORMES A BARCELONA: DIY “DO IT YOURSELF”
Ara que hem d’estar-nos a casa, hi ha algunes coses que podem fer nosaltres mateixos i que no comporten gaire complicació:
- Repassar tots els endolls i interruptors perquè no quedin fluixos, netejar la pols de làmpades i bombetes
- Comprovar tots els circuits elèctrics perquè no hi hagi fuites elèctriques, baixant-los un a un des del quadre elèctric i mirar si continua havent consum en el comptador. (Tingueu en compte que els equips que tenen “stand-by” consumeixen energia).
- També es poden realitzar petits treballs de pintura per a donar-li un nou aire a una habitació, menjador, cuina, bany, totalment o només alguna de les parets. El canvi estimula el benestar mental
FER MANTENIMENT ES SINÒNIM DE DURABILITAT
Quan tingueu que dur a terme reformes de pisos s’han d’aplicar criteris de disseny però també d’utilitat i durabilitat utilitzant materials que tinguin un manteniment baix (p.e.: taulells de cuina, plats de dutxa i el format de les rajoles que es col·loquin en cuines, banys, galeries, etc.).
Tenir en compte el manteniment dels junts de goma de les finestres i balconeres per a evitar les fuites d’energia, així com la folgança del junt de la porta d’entrada a l’habitatge.
També és important anar adequant els nostres espais als nous temps i noves necessitats: crear un espai on poder estar tranquils i poder centrar-nos per a fer teletreball. “Engrandir” el saó i el menjador ampliant-lo (sempre que es pugui) i crear ambients relaxats, doncs és on passem el 80% del nostre temps quan estem a casa.
Els dormitoris es deuen “alleugerir” eliminant tot allò que els carrega innecessàriament i també on es pot dipositar la pols, i a més, evitar al màxim els aparells elèctrics que tinguem. També és important apagar el router cada nit per a evitar la continuïtat de les ones electromagnètiques.
S’ha d’anar pensant en fer reformes per adequar els nostres habitatges a les necessitats del segle XXI: espais on poder treballar i descansar, viure còmodament i amb salut.