Skip to content

PETITES REFORMES I TREBALLS DE MANTENIMENT A FER ALS NOSTRES HABITATGES MENTRE PATIM LA QUARANTENA PEL CORONAVIRUS

  • Sense categoria
PETITES REFORMES I TREBALLS DE MANTENIMENT A FER ALS NOSTRES HABITATGES MENTRE PATIM LA QUARANTENA PEL CORONAVIRUS 1

Aprofitant aquests dies de confinament a casa podeu dedicar temps a aquelles tasques que no es fan periòdicament i que us aporten millores importants, com per exemple:

  • Netejar la pols acumulada en el forats dels radiadors millora el seu rendiment
  • Netejar la pols acumulada al part de darrera dels frigorífics i el compressor millorarà el seu rendiment i s’optimitzarà el seu consum
  • Netejar els filtres de les màquines d’aire condicionat
  • Netejar els junts dels enrajolats dels banys i les cuines, i de les mampares, amb llegium rebaixada amb aigua
  • Netejar el filtre de la campana extractora de fums de la cuina
  • Endreçar els espais d’emmagatzematge de la cuina i d’altres llocs d’emmagatzematge

REFORMES A BARCELONA: DIY “DO IT YOURSELF”

Ara que hem d’estar-nos a casa, hi ha algunes coses que podem fer nosaltres mateixos i que no comporten gaire complicació:

  • Repassar tots els endolls i interruptors perquè no quedin fluixos, netejar la pols de làmpades i bombetes
  • Comprovar tots els circuits elèctrics perquè no hi hagi fuites elèctriques, baixant-los un a un des del quadre elèctric i mirar si continua havent consum en el comptador. (Tingueu en compte que els equips que tenen “stand-by” consumeixen energia).
  • També es poden realitzar petits treballs de pintura per a donar-li un nou aire a una habitació, menjador, cuina, bany, totalment o només alguna de les parets. El canvi estimula el benestar mental

FER MANTENIMENT ES SINÒNIM DE DURABILITAT

Quan tingueu que dur a terme reformes de pisos s’han d’aplicar criteris de disseny però també d’utilitat i durabilitat utilitzant materials que tinguin un manteniment baix (p.e.: taulells de cuina, plats de dutxa i el format de les rajoles que es col·loquin en cuines, banys, galeries, etc.).

Tenir en compte el manteniment dels junts de goma de les finestres i balconeres per a evitar les fuites d’energia, així com la folgança del junt de la porta d’entrada a l’habitatge.

També és important anar adequant els nostres espais als nous temps i noves necessitats: crear un espai on poder estar tranquils i poder centrar-nos per a fer teletreball. “Engrandir” el saó i el menjador ampliant-lo (sempre que es pugui) i crear ambients relaxats, doncs és on passem el 80% del nostre temps quan estem a casa.

Els dormitoris es deuen “alleugerir” eliminant tot allò que els carrega innecessàriament i també on es pot dipositar la pols, i a més, evitar al màxim els aparells elèctrics que tinguem. També és important apagar el router cada nit per a evitar la continuïtat de les ones electromagnètiques.

S’ha d’anar pensant en fer reformes per adequar els nostres habitatges a les necessitats del segle XXI: espais on poder treballar i descansar, viure còmodament i amb salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *