Skip to content

ELS 10 CONSELLS A TENIR EN COMPTE ABANS DE FER UNA REFORMA INTEGRAL

Per a reformar un habitatge, ja sigui parcialment o en la seva totalitat, és necessari tenir en compte una sèrie de recomanacions: 

  1. Tenir clares les necessitats que us caldrà en l’habitatge a reformar  (persones unitat familiar, nombre d’habitacions necessàries nombre de banys, nombre i ubicació d’endolls, interruptors, reguladors de lluminositat, punts de llum, ubicació del router, etc., necessitat d’espais versàtils, espais multifuncionals, etc…). 

Un exemple típic d’espai multifuncional és l’agrupació de la cuina, el saló i el menjador. Treballar amn elements separadors “movibles” com ara mampares corredisses, envans mòbils, separar ambients amb plafó japonés, gelosies orientables, són practiques cada vegada més habituals. 

Un altre exemple clar és l’aparició dins d l’habitatge d’una zona per treballar, a poder ser que no interfereixi amb altres usos no compatibles. 

  1. Començar les obres sapiguent ja els acabats a col.locar (treballats conjuntament amb l’empresa de reformes). 

D’aquesta manera l’obra “flueix” i es compleixen els terminis de lliurament de l’obra. Abans de l’inici de les obres és molt important tenir  més o ments clars els elements que volem incorporar a la reforma: sanitaris, griferies, cuina, taulell, electrodomèstics, paviments, etc., amb l’assessorament de l’empresa de reformes si cal. 

  1. Treballar, si cal, amb imatges virtuals dels espais a reformar. 

Sempre que el client no és capaç de visualitzar tal como quedarà la reforma, podem realitzar imatges en 3D per a fer-se una idea dels espais, els acabats, els colors, la il.luminació, etc… 

  1. Treballar sempre amb un pressupost tancat i preveure un percentatge del cost de la reforma per a imprevistos d’entre un 5-10%. 

En algunes obres apareixen, a vegades, imprevistos deguts a coses que es “presuposen” en un “pressupost” tancat i que després al descubrir el que estaba ocult ens emportem alguna sorpresa. Per exemple: en pisos antics al enderrocar el cel ras resulta que hi ha aulgunes bigues que estan en mal estat i que s’han de reparar (en aquest cas el costé s compartit amb la resta de la comunitat de propietaris). Un altre aspecto que pot representar una desviació del pressupost inicial és el canvi de qualitats, per part del client.. És a dir, si s’ha pressupostat una cerámica i després el client finalment es decideix per un parquet de fusta més car que la cerámica prevista. 

  1. Reutilitzar el possible materials existents en l’habitatge a reformar, i utilitzar materials  reciclables si és possible. 

Per exemple: portes de fusta antigues recuperades amb manetes de l’època, portes practicables que esdevenen taules o portes corredisses, porticons de fusta que esdevenen en prestatges, etc. 

  1. Invertir en l’envolvent (façanes), finestres i en instal.lacions de climatització d’alta eficiència, producció d’aigua calenta i il.luminació. 

Bona part de l’energia que consumim en climatització s’escapa a través de la façana (per no tenir aïllant tèrmic)  i de les finestres. Un equip de producció d’aigua calenta poc eficient també penalitzarà el nostre consum, al mateix que una instal.lació deficient d’il.luminació, malgrat que els llums led han millorta molt el consum.

  1. Disenyar una bona instal.lació elèctrica, instal.lació d’aigua, i una bona xarxa de desguassos (a poder ser amb registre per a la seva neteja i manteniment)

Una correcte instal.lació eléctrica permet que no hi hagi pèrdues innecessàries d’electricitat i que disminueixin les ones electromagnètiques que es poden acumular a casa nostre. Un bon disseny dels desguassos de l’habitatge permetran una bona evacuació de l’aigua i un bon manteniment.

  1. Intentar aplicar sempre criteris del 3 conceptes “bio”: bioconstrucció, biohabitable i bioclimàtic. 

 La utilització de materials sostenibles, l’ús de productes naturals, una bona qualitat de l’aire interior amb l’incorporació de plantes d’interior i una bona ventilació , i l’ús d’equips d’alta eficiència energética són practqiues que ja s’han de normalitzar a l’hoa de fer una reforma integral. 

  1. Installar plaques solars fotovoltàiques en un habitatge unifamiliar o promoure i impulsar la possibilitat d’instal.lar-les en la comunitat de propietaris .

Ja no hi ha cap dubte de que l’autoconsum o les microgrids són el futur de la generació eléctrica sostenible i económica. Malgrat que la inversión (que no la despesa) sol ser costosa, la durabilitat dels equips que es col.loques actualmente segueixen fent rendible aquestes instal.lacions.

  1. Minimalisme: desfer-se de tot allà que no sigui útil o estèticament bonic , crear espais ordenats, evitar l’estrés visual, etc…

Hem d’aprendre a desfer-nos de tot allò que no compleixi la frase anterior. El desordre, l’acumulació d’objectes inútils que es produeix en el lloc on habitem genera un estrés visual que altera el nostre benestar a casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *