REFORMA CUINA POBLE NOU
REFORMA CUINA A BARCELONA, AL FRONT MARÍTIM DEL POBLE NOU
A totes les nostres reformes integrals a Barcelona partim de la base que sempre intentem aplicar els 3 criteris bàsics per aconseguir reformes sostenibles que van a la línia del marc d'actuació sobre el clima i l'energia 2030 i el full de ruta cap a una economia baixa a carboni el 2050.
Portem 27 anys dedicats al món de les reformes i aplicant aquests criteris des de fa més de 10 anys quan encara no era encara notícia diàriament la precarietat del nostre medi ambient. Ja aleshores treballàvem amb el concepte d'ECOEFICIÈNCIA, fomentant la sostenibilitat mediambiental (bioconstrucció) i l'eficiència energètica (bioclimàtic) a totes les nostres reformes, així com el tema de la salubritat a casa (biohabitabilitat), molt abans d'aparèixer el que malauradament ha posat d'actualitat la pandèmia del cóvid-19.
A Reformayahorra Group tenim un check-list de tots els paràmetres que idealment caldria complir per considerar una reforma integral totalment sostenible. En funció dels paràmetres que es compleixen, s'obté una reforma integral més o menys sostenible, eficient i sana.
Els propietaris d‟aquest habitatge del 2003 volien reformar la cuina aplicant al màxim criteris de bioconstrucció, bioclimàtics i de biohabitabilitat. (sostenibilitat mediambiental)
La cuina es va dissenyar com si no fos una cuina. Es va unir al saló-menjador per aconseguir un gran espai versàtil, on la cuina no fos una protagonista única. Es va treballar amb mobles de cuina de color blanc per combinar després amb uns elements decoratius en fusta natural lliure de COV's. Tot això per aconseguir molt volum demmagatzematge ocult. Evidentment amb tots els electrodomèstics integrats. Els mobles lacats en blanc mat, i tota la cuina modulada en mobles (alts i baixos) de 60 cm d'amplada, excepte la zona de la placa de flexinducció que es va modular de 90 cm per aprofitar els 2 calaixos perolers de baix per ubicar el parament de cuina. Les portes dels mobles es van demanar tipus carro per millorar l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. Es va col·locar una columna de cocció ia la part central es va crear una porta coplanària a nivell del taulell per poder guardar al mateix nivell els electrodomèstics més usuals i poder-los utilitzar amb facilitat quan fos necessari, sense necessitat de tenir-los a la vista. Tots els electrodomèstics d'alta eficiència energètica, amb la particularitat que la placa de cocció va ser de flexinducció, que l'únic límit que té és el perimetral, permetent cuina paelles sense problemes. La placa detecta la superfície de contacte amb ella i només acciona aquesta zona. La campana d'extracció de fums connectada directament amb la placa d'inducció que l'activa quan s'engega. A més, la campana té la desactivació retardada fins que no detecta fums ni olors.
Com a taulell i frontal de la cuina es va utilitzar un tauler de pedra sinteritzada de la marca Neolith i model Calacatta, acabat silk. D'aquesta manera, es trencava una mica la monotonia del color blanc predominant. Aquest material està fabricat amb un alt percentatge de vidre reciclat.
Per separar el rebedor de la resta de l'estada es va dissenyar una gelosia vertical amb un armari integrat de fusta massissa natural enllistonada de pi insignis amb certificats de sostenibilitat i tipus E1 d'emissió de COV's. L'armari de 20 cm de profunditat permetia utilitzar-lo com a lleixa i per guardar les sabates a l'entrada i totes les claus. A terra del rebut, una catifa d'espart per entrar amb les sabates i descalçar-se abans de passar a la resta de la vivenda.
També es va dissenyar un moble baix del saló de 180x40x20 cm, amb la mateixa fusta que la gelosia i l'armari anterior, amb 2 calaixos i una part oberta per on pugen els cables de la TV penjada a la paret, ocults a través d'una canaleta encastada que vam fer alhora que es van fer les regates per a la instal·lació elèctrica.
Finalment el paviment de la gran sala es va resoldre amb microciment de la marca Topcret i model Baxab especial terres, de color gris perla.
A tot això cal afegir-hi el toc vegetal amb plantes naturals d'interior que milloren la qualitat de l'aire interior.
El resultat final, un espai zen, saludable i versàtil, i una cuina preciosa, sostenible i biohabitable.