Skip to content

Reforma Integral en Carrer Pere IV Barcelona

Economía Circular

A totes les nostres reformes integrals partim de la base de que sempre intentem aplicar els 3 criteris bàsics per a aconseguir reformes sostenibles que van en la linea del marc d’actuació sobre clima i energia 2030 i el full de ruta per a una economía baixa en carboni en 2050. Portem aplicant aquests criteris des de fa més de 10 anys quan encara no era noticia diàriament la precarietat del nostre mediambient.

Llavors ja treballàvem amb el concepte  d’ECOEFICIENCIA, fomentant la sostenibilitat mediambiental (bioconstrucció), la eficiència energética (bioclimàtic) així com el tema de la salubritat a casa (biohabitabilitat), molt abans d’aparèixer el que malauradament ha posat d’actualitat lapandèmia de la covid-19.

A Reformayahorra Group tenim un check-list de tots els paràmetres que idealment seria necessari acomplir per a considerar una reforma integral totalment sostenible. En funció dels paràmetres que es compleixen s’obté una reforma integral més o menys sostenible, eficient i sana.

Reforma Integral Carrer Consell de Cent 1
Reforma Integral Carrer Consell de Cent 2

Espais Flexibles

Esta reforma integral en Barcelona consistia en recuperar un àtic antic i fosc amb molts envans que dificultaven l’entrada de llum per la façana. Es va optar per engrandir els forats de façana que donaven a la terrassa privativa, amb vistes a la Sagrada Familia, per a guanyar llum. Aquesta actuació conjuntament amb l’enderroc dels envans ens va permetre aconseguir un àtic diàfan, amb la cuina oberta i amb una habitació enorme amb vestidor, i un bany complert amb espai per a rentadora. 

Es van realitzar les divissòries necessàries amb pladur, de perfileria reforçada doble en H, perque hi havia un envà molt llarg i alt. La cuina oberta amb mobles lacats en blanc mate i una barra separadora, amb emmagatzematge, y zona de treball també en laca blanc mate. El taulell de la cuina de pedra sinteritzada imitació fusta. Hi havia un estancia petita que la varem adecuar com a traster-armari amb dues portes de 30 cm en el front.

L’equip de climatització que es va instal.lar era d’alta eficiència energètica, i la balconera es va fabricar amb perfil mínim amb trencament de pont tèrmic, amb molt vidre i poca perfileria, amb la que s’aconseguia una visió més neta de la Sagrada Familia.

La paret de façana a carrer es va aïllar tèrmicament amb plafons de fibra de vidre per a millorar l’aïllament i la inercia térmica de l’àtic. Sobre la façana exterior es va aplicar un morter monocapa del mateix color original de la finca

Es van col.locar endolls amb ports USB per a carregar directament els aparells electònics. 

El bany es va dissenyar amb un moble de madera natural d’olivera i un mirall retroil.luminat. Les rajoles de paret amb peces de 10×20 cm de color blanc brillant tipus antigues estacions de metro, i el paviment amb microciment de color gris marengo.

Reformes Adaptables

A les nostres reformes integrals seguim una serie de pautes que ens permeten oferir unes reformes adaptables a qualsevol pressupost, flexibilitzar els espais, evitar al màxim les particions, optimitzar l’entrada de la llum natural i utilitzar materials naturals i de proximitat tant com sigui posible, i a més contribuïm a la salut mediambiental del planeta promovent i impulsant:

1.- Abandonar el model de desenvolupament centrat en el creixement agregat del Producte Interior Brut, diferenciant els sectors productius que poden crèixer i necessiten inversió (per exemple sectors públics essencials com energia, salut i materials sostenibles), d’altres sectors que han de decrèixer degut a la seva insostenibilitat, especialment els associats a l’ús dels combustibles d’origen fòssil i nuclear, mineria i béns de consum no essencial.

2.- Prioritzar la proximitat i materialitzar-la, afavorint les cadenes de subministrament curtes. Per exemple, la generació distribuïda o descentralitzada d’energia elèctrica és una part fonamental per a la sostenibilitat mediambiental. Consisteix en la generació d’energia elèctrica mitjançant moltes petites fonts de generació que s’instal.len a prop dels punts de consum.  

3.- Abandonar les energies fòssils i fomentar una transició rápida i justa cap a les energies íntegrament renovables, que permetin l’aprofitament d’un bé comú, com és l’energia solar o la eòlica de manera que l’enriquiment generat al aprofitar-les, transformar-les i utilitzar-les repercuteixi en el benestar de tota la societat i, especialmente, de les persones que viuen en els territoris propers als aprofitaments i, que en cap cas, l’aprofitament de l’energia es faci amb els criteris de l’economia extractivista que ha practicat el productivisme. S’ha de fomentar i incentivar la reutilització mitjançant la restauració i reparació de béns ja produïts.

Reforma Integral Carrer Consell de Cent 3

Galeria d'Imatges

T’agrada el que veus i vols realitzar una reforma similar a aquesta?

Contacta amb nosaltres, sense compromís: 93 467 71 77