Skip to content

Reforma Integral en Carrer Compte Borrell de Barcelona

Eficiència Energètica

A totes les nostres reformes integrals partim de la base de que sempre intentem aplicar els 3 criteris bàsics per a aconseguir reformes sostenibles que van en la linea del marc d’actuació sobre clima i energia 2030 i el full de ruta per a una economía baixa en carboni en 2050.

Portem aplicant aquests criteris des de fa més de 10 anys quan encara no era noticia diàriament la precarietat del nostre mediambient. Llavors ja treballàvem amb el concepte  d’ECOEFICIENCIA, fomentant la sostenibilitat mediambiental (bioconstrucció), la eficiència energética (bioclimàtic) així com el tema de la salubritat a casa (biohabitabilitat), molt abans d’aparèixer el que malauradament ha posat d’actualitat la pandèmia de la covid-19.

A Reformayahorra Group tenim un check-list de tots els paràmetres que idealment seria necessari acomplir per a considerar una reforma integral totalment sostenible . En funció dels paràmetres que es compleixen s’obté una reforma integral més o menys sostenible, eficient i sana

Reforma Integral Carrer Compte Borrell 1
Reforma Integral Carrer Compte Borrell 2

Espais Flexibles

Aquesta reforma bàsicament consistia en canviar la cuina i els banys. Com a cosa curiosa, es va voler mantenir una xemeneia resolta amb pedra natural llaurada com a element original de la finca.

La cuina es va dissenyar amb mobles de postformat de color gris marengo mate i un taulell de silestone de color granate. Es va col.locar llum indirecta en les vitrines altes de la cuina. 

Al bany principal es va col.locar un inodor suspès i es va aprofitar la lleixa que es va generar per a col.locar algunes plantes d’interior. Al bany petit es va donar continuïtat al paviment “pujant” per una de les parets del bany, de manera que es creava un arrambador. 

Es van col.locar nous tancaments (finestres i balconeres) amb vidres de control solar a l’exterior i baix emissiu a l’interior. La finalitat era evitar que el sol de la tarda de l’estiu sobreescalfés en excés el saló-menjador, mitjançant el vidre de control solar, i, per altra banda, evitar les pèrdues d’energia térmica tant a l’hivern com l’estiu, amb el vidre baix emissiu.

Reformes Adaptables

A les nostres reformes integrals seguim una serie de pautes que ens permeten oferir unes reformes adaptables a qualsevol pressupost, flexibilitzar els espais, evitar al màxim les particions, optimitzar l’entrada de la llum natural i utilitzar materials naturals i de proximitat tant com sigui posible, i a més contribuïm a la salut mediambiental del planeta promovent i impulsant:

1.- Abandonar el model de desenvolupament centrat en el creixement agregat del Producte Interior Brut, diferenciant els sectors productius que poden crèixer i necessiten inversió (per exemple sectors públics essencials com energia, salut i materials sostenibles), d’altres sectors que han de decrèixer degut a la seva insostenibilitat, especialment els associats a l’ús dels combustibles d’origen fòssil i nuclear, mineria i béns de consum no essencial.

2.- Prioritzar la proximitat i materialitzar-la, afavorint les cadenes de subministrament curtes. Per exemple, la generació distribuïda o descentralitzada d’energia elèctrica és una part fonamental per a la sostenibilitat mediambiental. Consisteix en la generació d’energia elèctrica mitjançant moltes petites fonts de generació que s’instal.len a prop dels punts de consum.   

3.- Abandonar les energies fòssils i fomentar una transició rápida i justa cap a les energies íntegrament renovables, que permetin l’aprofitament d’un bé comú, com és l’energia solar o la eòlica de manera que l’enriquiment generat al aprofitar-les, transformar-les i utilitzar-les repercuteixi en el benestar de tota la societat i, especialmente, de les persones que viuen en els territoris propers als aprofitaments i, que en cap cas, l’aprofitament de l’energia es faci amb els criteris de l’economia extractivista que ha practicat el productivisme. S’ha de fomentar i incentivar la reutilització mitjançant la restauració i reparació de béns ja produïts.

Reforma Integral Carrer Compte Borrell 3

Galeria d'Imatges

T’agrada el que veus i vols realitzar una reforma similar a aquesta?

Contacta amb nosaltres, sense compromís: 93 467 71 77