Skip to content

Reforma Integral en Carrer Balmes (Barcelona)

Eficiència Energètica

A totes les nostres reformes integrals partim de la base de que sempre intentem aplicar els 3 criteris bàsics per a aconseguir reformes sostenibles que van en la linea del marc d’actuació sobre clima i energia 2030 i el full de ruta per a una economía baixa en carboni en 2050. Portem aplicant aquests criteris des de fa més de 10 anys quan encara no era noticia diàriament la precarietat del nostre mediambient.

Llavors ja treballàvem amb el concepte  d’ECOEFICIENCIA, fomentant la sostenibilitat mediambiental (bioconstrucció), la eficiència energética (bioclimàtic) així com el tema de la salubritat a casa (biohabitabilitat), molt abans d’aparèixer el que malauradament ha posat d’actualitat lapandèmia de la covid-19.

A Reformayahorra Group tenim un check-list de tots els paràmetres que idealment seria necessari acomplir per a considerar una reforma integral totalment sostenible . En funció dels paràmetres que es compleixen s’obté una reforma integral més o menys sostenible, eficient i sana.

Reforma Integral Carrer Balmes 1
Reforma Integral Carrer Balmes 2

Llum Natural

En aquesta reforma es van tenir en compte 2 aspectes bàsics com varen ser, aconseguir més entrada de llum natural i treballar en la insonorització de la façana al carrer Balmes, tant a les obertures com la part de la façana sense buits. 

En van eliminar els envans i es va fer la nova distribució dels espais mitjançant armaris lacats en blanc amb portes a cada estancia segons les necessitats. D’aquesta manera, s’amplia la superficie útil de l’habitatge donat que recuperes els gruixos de tots els envans. En varen fer algunes estàncies versàtils i ben ventilades. 

La cuina oberta al menjador amb una taula de fusta natural amb vernissos a l’aigua, per a bastants comensals . Es va instal.lar una campana extractora de fums potent i poc sorollosa  que a més, una vegada s’acabava de cuinar, es mantenia en marxa fins que ja no detectava ni fums ni olors. 

Els banys es van resoldre amb microciment per a evitar els junts i la diversitat de materials, amb llum indirecta a la zona de bany. 

Les portes de pas es van solucionar amb panys magnètics sense pestell. És evident que en aquesta obra era important el tractament del soroll de qualsevol mena. 

El paviment general es va resoldre amb parquet de fusta natural igual que la taula a mida del menjador, que conjuntament amb els colors de les parets i sostre i les tonalitats dels llums led ens va permetre aconseguir uns ambients relaxats i silenciosos.

Parquet de Fusta

A les nostres reformes integrals seguim una serie de pautes que ens permeten oferir unes reformes adaptables a qualsevol pressupost, flexibilitzar els espais, evitar al màxim les particions, optimitzar l’entrada de la llum natural i utilitzar materials naturals i de proximitat tant com sigui posible, i a més contribuïm a la salut mediambiental del planeta promovent i impulsant:

1.- Abandonar el model de desenvolupament centrat en el creixement agregat del Producte Interior Brut, diferenciant els sectors productius que poden crèixer i necessiten inversió (per exemple sectors públics essencials com energia, salut i materials sostenibles), d’altres sectors que han de decrèixer degut a la seva insostenibilitat, especialment els associats a l’ús dels combustibles d’origen fòssil i nuclear, mineria i béns de consum no essencial.

2.- Prioritzar la proximitat i materialitzar-la, afavorint les cadenes de subministrament curtes. Per exemple, la generació distribuïda o descentralitzada d’energia elèctrica és una part fonamental per a la sostenibilitat mediambiental. Consisteix en la generació d’energia elèctrica mitjançant moltes petites fonts de generació que s’instal.len a prop dels punts de consum.   

3.- Abandonar les energies fòssils i fomentar una transició rápida i justa cap a les energies íntegrament renovables, que permetin l’aprofitament d’un bé comú, com és l’energia solar o la eòlica de manera que l’enriquiment generat al aprofitar-les, transformar-les i utilitzar-les repercuteixi en el benestar de tota la societat i, especialmente, de les persones que viuen en els territoris propers als aprofitaments i, que en cap cas, l’aprofitament de l’energia es faci amb els criteris de l’economia extractivista que ha practicat el productivisme. S’ha de fomentar i incentivar la reutilització mitjançant la restauració i reparació de béns ja produïts.

Reforma Integral Carrer Balmes 3

Galeria d'Imatges

T’agrada el que veus i vols realitzar una reforma similar a aquesta?

Contacta amb nosaltres, sense compromís: 93 467 71 77