Skip to content

Reforma Integral en Premia de mar

Reformes en Habitatges

A totes les nostres reformes integrals partim de la base de que sempre intentem aplicar els 3 criteris bàsics per a aconseguir reformes sostenibles que van en la linea del marc d’actuació sobre clima i energia 2030 i el full de ruta per a una economía baixa en carboni en 2050. Portem aplicant aquests criteris des de fa més de 10 anys quan encara no era noticia diàriament la precarietat del nostre mediambient. Llavors ja treballàvem amb el concepte  d’ECOEFICIENCIA, fomentant la sostenibilitat mediambiental (bioconstrucció), la eficiència energética (bioclimàtic) així com el tema de la salubritat a casa (biohabitabilitat), molt abans d’aparèixer el que malauradament ha posat d’actualitat lapandèmia de la covid-19.

A Reformayahorra Group tenim un check-list de tots els paràmetres que idealment seria necessari acomplir per a considerar una reforma integral totalment sostenible . En funció dels paràmetres que es compleixen s’obté una reforma integral més o menys sostenible, eficient i sana.

Reforma Integral a Premia de Mar 1
Reforma Integral a Premia de Mar 2
Reforma Integral a Premia de Mar 3

Espais Adaptats

La reforma que varem fer a Premià de Mar va ser una remunta o dret de volada que tenen alguns edificis ja construïts. La remunta és un dret real que et permet construir habitatges damunt d’un altre ahbitatge o del terrat d’un edifici. 

En aquest cas la finca tenia una planta baixa y una coberta transitable a la que s’arribava mitjançant una escala recta d’un tram. Es va desmantelar la coberta transitable, es va fer una nova solera al terra de la primera planta i es va cosntruir el sostre de la nova planta aprofitant que les parets mitgeres quedaven més altes que la nostra remunta. El sostre es va realitzar amb el sistema de perfileria lleugera d’acer galvanitzat que s’ancoraven a les dues parets mitgeres on previament s’havien fet reforços amb cales de formigó armat de reparació estructural, uns plafons per a fer la nova solera de la coberta, la impermeabilització y la col.locació de rasilla per l’acabat de la nova coberta transitable on fariem un solàrium. 

El sistema de perfileria lleugera i els plafons que configuraven la solera són totalment reciclables.

El nou habitatge es va aïllar amb gruixos de 8 cm tant en les noves façanes generades com en la coberta. A més, es va configurar una cambra d’aire ventilada sobre el nou sostre de l’habitatge que milloraria el seu aïllament tèrmic. Es van col.locar finestres i balconeres d’alumini lacat blanc amb trencament de pont tèrmic i vidres aïllants.

La cuina es va dissenyar d’estil mediterràni amb tonalitats blanques i blau marí, oberta completament al saló-menjador. Una gran habitació de matrimoni on incorporar grans armaris per emmagatzematge, un despatx  per teletreballar i un bany complert. Per a no perdre espai interior útil de l’habitatge per a ubicar l’escala d’accés al nou terrat, es va dissenyar  una escala de cargol de 120 cm de diàmetre a la terrassa posterior. 

El paviment de l’habitatge de parquet laminat de color i textura d’olivera i en el bany, cerámica tant en el terra com a les parets, amb un inodor, un plat de dutxa i un moble lacat en blanc i un rentamans. 

Una reforma pràctica per a un client que vivía sol.

Baños amb microciment

A les nostres reformes integrals seguim una serie de pautes que ens permeten oferir unes reformes adaptables a qualsevol pressupost, flexibilitzar els espais, evitar al màxim les particions, optimitzar l’entrada de la llum natural i utilitzar materials naturals i de proximitat tant com sigui posible, i a més contribuïm a la salut mediambiental del planeta promovent i impulsant:

1.- Abandonar el model de desenvolupament centrat en el creixement agregat del Producte Interior Brut, diferenciant els sectors productius que poden crèixer i necessiten inversió (per exemple sectors públics essencials com energia, salut i materials sostenibles), d’altres sectors que han de decrèixer degut a la seva insostenibilitat, especialment els associats a l’ús dels combustibles d’origen fòssil i nuclear, mineria i béns de consum no essencial.

2.- Prioritzar la proximitat i materialitzar-la, afavorint les cadenes de subministrament curtes. Per exemple, la generació distribuïda o descentralitzada d’energia elèctrica és una part fonamental per a la sostenibilitat mediambiental. Consisteix en la generació d’energia elèctrica mitjançant moltes petites fonts de generació que s’instal.len a prop dels punts de consum.   

3.- Abandonar les energies fòssils i fomentar una transició rápida i justa cap a les energies íntegrament renovables, que permetin l’aprofitament d’un bé comú, com és l’energia solar o la eòlica de manera que l’enriquiment generat al aprofitar-les, transformar-les i utilitzar-les repercuteixi en el benestar de tota la societat i, especialmente, de les persones que viuen en els territoris propers als aprofitaments i, que en cap cas, l’aprofitament de l’energia es faci amb els criteris de l’economia extractivista que ha practicat el productivisme. S’ha de fomentar i incentivar la reutilització mitjançant la restauració i reparació de béns ja produïts.

Reforma Integral a Premia de Mar 4

Galeria d'Imatges

T’agrada el que veus i vols realitzar una reforma similar a aquesta?

Contacta amb nosaltres, sense compromís: 93 467 71 77