Skip to content

Reforma Integral al Front Marítim del Poble Nou

Reforma Integral a 2021

A totes les nostres reformes integrals partim de la base de que sempre intentem aplicar els 3 criteris bàsics per a aconseguir reformes sostenibles que van en la linea del marc d’actuació sobre clima i energia 2030 i el full de ruta per a una economía baixa en carboni en 2050. Portem aplicant aquests criteris des de fa més de 10 anys quan encara no era noticia diàriament la precarietat del nostre mediambient. Llavors ja treballàvem amb el concepte  d’ECOEFICIENCIA, fomentant la sostenibilitat mediambiental (bioconstrucció), la eficiència energética (bioclimàtic) així com el tema de la salubritat a casa (biohabitabilitat), molt abans d’aparèixer el que malauradament ha posat d’actualitat lapandèmia de la covid-19.

A Reformayahorra Group tenim un check-list de tots els paràmetres que idealment seria necessari acomplir per a considerar una reforma integral totalment sostenible . En funció dels paràmetres que es compleixen s’obté una reforma integral més o menys sostenible, eficient i sana.

Reforma Integral a 2021 1
Reforma Integral a 2021 2
Reforma Integral a 2021 3
Reforma Integral a 2021 4
Reforma Integral a 2021 5

Bonics Espais

Els propietaris d’aquest habitatge del 2003 volien fer una renovació aplicant al màxim criteris de bioconstrucció, bioclimàtics i de biohabitabilitat (sostenibilitat mediambiental). 

Se’ls va proposar  actuar de manera integral a tot l’habitatge per aconseguir aquest objectiu. 

El plantejament que es va fer va ser crear una zona de dia el més gran possible amb espais totalment oberts i una zona de nit separada del soroll ambiental interior. Es van tirar envans per a compensar les superficies de dues habitacions i es va obrir per complert una cuina que estaba semioberta ja. 

És un habitatge totalment exterior amb molta llum natural i que dóna a tres carrers, amb una ventilació creuada excel.lent. 

La cuina es va dissenyar com si no fos una cuina, per a que semblés al màxim possible a un gran moble blanc del saló amb molt volum d’emmagatzematge. Evidentment amb tots els electrodomèstics integrats. Els mobles lacats en blanc mate, i tota la cuina modulada amb mobles (alts i baixos) de 60 cm d’ample, excepte la zona de la placa d’inducció que es va modular a 90 cm per aprofitar els 2 calaixos perolers de sota per ubicar tots els estris per cuinar. Les portes dels mobles baixos es van col.locar tipus “carro” per a millorar el seu apropament a persones amb mobilitat reduïda. Es va col.locar una columna de cocció i en la part central es va crear una porta coplanaria a nivell del taulell de la cuina per a poder guardar al mateix nivell els electrodomèstics de més ús i poder utilitzar-los amb facilitat quan fos necessari, sense necessitat de tenir-los a la vista. Tots els electrodomèstics d’alta eficiència energética, amb la particularitat de que la placa de cocció va ser de flexinducció, que l’únic límit que té és el perimetral. La placa detecta la superficie de contacte amb ella i només acciona aquesta zona, permetent cuinar les “paelles” sense cap problema. La campana d’extracció de fums connectada directament amb la placa d’inducció que l’activa en quant es posa en marxa. A més, la campana té la desactivació retardada fins que no detecta ni fums ni olors. 

El bany principal es va dissenyar amb les parets acabades amb microciment en dos colors, combinat les parets: blanc trencat en unes i gris marengo en les altres. La dutxa i el paviment (al mateix nivell) del mateix material i model que imita els terrenys estratificats, donant-li un aspecet natural i amb formes orgàniques per aconseguir ambients més relaxats pel cervell humà. El bany petit es va resoldre amb microciment blanc trencat  en totes les parets, marcant les vetes grises utilitzant una pala plana metàl.lica, i el plat de dutxa i el paviment també amb la mateixa pedra sinteritzada d’un model que imita el marbre blanc vetejat. Tot això amb la intenció d’engrandir visualment el bany. L’inodor suspés i la grifería de la dutxa totalment encastada per a que ocupi menys espai. Varem eliminar els bidets d’ambdós banys amb la intenció d’engrandir les dutxes fins a 1 m d’ample, amb mampares obertes de vidre imprés que evita que es vegin les taques de calç de l’aigua relliscant pels vidres. Per a substituir la funció dels bidets es van col.locar al costat dels inodors un pack de minigriferia amb flexo, amb aigua calenta i freda. D’aquesta manera l’espai sobrant del bidet se li va donar a les dutxes.

Per a fer la nova instal.lació eléctrica es van utilitzar cables apantallats per a evitar possibles fuites d’ones elèctriques i/o electromagnètiques a través dels mecanismes. Totes les aixetes termostàtiques per a estalviar energia, i l’equip de climatització per conductes amb sectorització per dependències i termòstats intel.ligents de control remot i progamables. Radiadors només als banys, dins els plats de dutxa, amb vàlvules termostàtiques programables remotament. 

Es va fer la preinstal.lació dels circuits de calefacció necessaris sota paviment  per a la col.locació de futurs radiadors. 

Per a separar el rebedor de la resta de la sala gran es va dissenyar un armari de madera natural massissa  allistonada de pi insignis amb certificats de sostenibilitat i tipus E1 d’emisions de COV’s. L’armari de 20 cm de fondària permetria endreçar les peces d’abric, les sabates i totes les claus. Al terra del rebedor, una catifa d’espart per a entrar amb les sabates i deixar-les en els sabaters abans d’entrar a la resta de l’habitatge. 

També es va dissenyar un moble baix de saló de 180x40x20 cm, amb la mateixa fusta que l’armari de l’entrada, amb 2 calaixos i una part oberta per on pugen els cables de la TV penjada a la paret, ocults a través d’una canaleta encastada que es va fer mentre s’estaven fent les regates per a la instal.lació elèctrica. 

Finalment el paviment de la sala gran es va resoldre amb microciment especial “paviments” i la resta del pis amb parquet de bambú natural amb segells FSC i L2C.

El resultat final, una reforma molt maca,  sostenible i biohabitable.

Banys Perfectes

A les nostres reformes integrals seguim una serie de pautes que ens permeten oferir unes reformes adaptables a qualsevol pressupost, flexibilitzar els espais, evitar al màxim les particions, optimitzar l’entrada de la llum natural i utilitzar materials naturals i de proximitat tant com sigui posible, i a més contribuïm a la salut mediambiental del planeta promovent i impulsant:

1.- Abandonar el model de desenvolupament centrat en el creixement agregat del Producte Interior Brut, diferenciant els sectors productius que poden crèixer i necessiten inversió (per exemple sectors públics essencials com energia, salut i materials sostenibles), d’altres sectors que han de decrèixer degut a la seva insostenibilitat, especialment els associats a l’ús dels combustibles d’origen fòssil i nuclear, mineria i béns de consum no essencial.

2.- Prioritzar la proximitat i materialitzar-la, afavorint les cadenes de subministrament curtes. Per exemple, la generació distribuïda o descentralitzada d’energia elèctrica és una part fonamental per a la sostenibilitat mediambiental. Consisteix en la generació d’energia elèctrica mitjançant moltes petites fonts de generació que s’instal.len a prop dels punts de consum.   

3.- Abandonar les energies fòssils i fomentar una transició rápida i justa cap a les energies íntegrament renovables, que permetin l’aprofitament d’un bé comú, com és l’energia solar o la eòlica de manera que l’enriquiment generat al aprofitar-les, transformar-les i utilitzar-les repercuteixi en el benestar de tota la societat i, especialmente, de les persones que viuen en els territoris propers als aprofitaments i, que en cap cas, l’aprofitament de l’energia es faci amb els criteris de l’economia extractivista que ha practicat el productivisme. S’ha de fomentar i incentivar la reutilització mitjançant la restauració i reparació de béns ja produïts.

Reforma Integral a 2021 6

Galeria d'Imatges

T’agrada el que veus i vols realitzar una reforma similar a aquesta?

Contacta amb nosaltres, sense compromís: 93 467 71 77