¿QUÈ ÉS L’ENERGIA SOSTENIBLE?

¿QUÈ ÉS L’ENERGIA SOSTENIBLE?|Reforma y Ahorra

Una font d’energia pot ser considerada com sostenible si compleix les següents condicions:

– L’energia es pot reposar de manera natural

– La tecnologia ha de millorar l’eficiència energètica

– La disponibilitat a llarg termini

L’energia sostenible és aquella que és capaç de satisfer la creixent demanda actual sense comprometre la demanda de les persones que ho requereixin en un futur. Totes les fonts d’energia renovables com la solar, eólica, geotérmica, hidroeléctrica, d’ona i energia de les marees són formes d’energia sostenible. Aquestes fonts d’energia existeixen des de molts segles enrerra i encara existeixen i seguiran existint. Les energies renovables tenen un impacte ambiental molt baix, i sobretot, estan disponibles i es reposen de manera natural.

L’energia que s’utilitza en el món necessita créixer de manera ràpida com ho fa la nostre tecnologia. Els canvis en la tecnologia han donat lloc a moltes altres fonts alternatives d’energia, que poden ser aprofitades mitjançant diferents tècniques modernes.

Encara queda molt per fer. Ja que la població  utilitza molt els dispositius electrònics moderns, el que fa que la necessitat d’energia sigui cada vegada més gran. Per a fer front a aquesta necessitat, les empreses d’energia han de tenir un gran entusiasme al esforçar-se per aconseguir que les persones tinguin accés a l’energia i que estigui en tot moment a disposició de les persones.

¿QUANT SOSTENIBLE ÉS L’ENERGIA Renovable?

Els combustibles fòssils han donat servei a la humanitat durant molts anys. Han fet la nostra vida més senzilla, ja que sempre podem tenir el que volguem i quan ho volguem. La gran qüestió que sorgeix ara és: ¿Fins a quin punt aquests combustibles fòssils es poden utilitzar?. Per a donar resposta a aquesta pregunta hem de recordar que aquests despareixeran molt aviat de les nostres vides.

Per altra banda, alguns problemes ambientals greus relacionats amb l’escalfament global i el canvi climàtic han fet que la gent prengui consciència de les conseqüències brutals que pot tenir el no canviar a una energia verda, neta. Això ha comportat que molta gent utilitzi fonts d’energia alternativa o renovables

Grans inversions van ser fetes per diferents païssos pel desenvolupament dels parcs eòlics, parcs solars i preses al llarg dels rius i aprofitant marees. Sens dubte, la dependència dels combustibles fòssils s’ha reduit en certa mesura, però el reduir la nostra dependència en un grau considerable por comportar quasi una dècada.

Moltes vegades aquest fet es passa per alt i en part és perque la gent té la tendència d’utilitzar els combustibles fòssils. I en realitat els combustibles fòssils no poden satisfer la necesitat mundial d’energia. Inclús és tant important que si no es deixa de tenir dependència d’ells hi hauran conseqüències ambientals irreparables i a més les conseqüències que ara veiem, són massa grans com per ignorar-les.

Les grans infraestructures per a obtenir energia renovable requereixen un enorme capital i fins ara han produit només una petita quantitat del consum d’energia de tot el món. Però les instal.lacions locals d’autoconsum (generació distribuida) ja no són tan cares com abans i permeten abastir ja comunitats de veïns senceres.

Fa un temps, semblava imposible arribar a aquest punt degut a l’augment del cost de la matèria primera, de la complexitat dels equips i les màquines i degut a l’incrment del cost dels combustibles fòssils, però actualmente aquests projectes d’energia renovable locals s’estan implantant cada dia més.

Els components i les matèries primeres utilitzades en aquests projectes estan dissenyats i fets en fàbriques  d’abastament de combustibles fòssils, els quals són transportats fins la central eléctrica per mitjà de camins  o xarxa ferroviària. El personal que treballa allà utilitza vehicles per a trasportar-se al lloc de treball. Camions carregats amb grans màquines, com excavadores i turbines, peces petites i complexes, generadors, transformadors, i cables d’alimentació, tot en gran part mogut per combustibles fòssils. És insostenible….

Una vegada que la planta d’energia solar, central hidroeléctrica o eólica s’hagi instal.lat i posat en marxa, es requereix poca quantitat de combustible fòssil per a realizar tasques de manteniment, reparació, ajustament, substitució o reparació de peces de recanvi.

El manteniment continu es requereix quan la planta està produint energia. Si es produeix qualsevol fallada important degut a la falta de la caixa d’engranatges, turbines, transformador, generador, pota d’un aerogenerador, panells solars o per qualsevol desastre natural; s’incrementarà la quantitat de combustible fòssil utilitzat, ja que requerirà que enginyers viatgin al lloc remot i substitueixin o reparin la peça defectuosa.

Resumint, l’energia renovable està aquí per quedar-se, però els projectes en curs s’han de tirar endevant i l’administració ha d’agilitzar la legislació i els tràmits dels expedients, facil.litar el manteniment i anular aquesta dependència que tenim dels combustibles fòssils.

DIFERÈNCIA ENTRE ENERGIA RENOVABLE I SOSTENIBLE

L’augment dels preus, la contaminació i l’escassetat dels combustibles han obligat als científics a cercar fonts alternatives de combustible. Totes les fonts d’energia que es poden reposar naturalment són considerades com a fonts d’energies renovables.

La majoria de les vegades aquests termes s’utilitzen indistintament. Alguns creuen que totes les fonts d’energia renovables són sostenibles i no hi ha diferència entre els dos conceptes. Però, això no és cert.

L’energia renovable inclou totes aquelles fonts que no causen cap dany al medi ambient i que tenen un impacte mínim sobre l’ambient que ens envolta. L’energia sostenible es pot definir en un terme més ampli i inclou tot tipus de fonts d’energia. Fonts d’energia com la solar, eòlica, geotèrmica, hidroelèctrica , de les onades , de les marees i l’hidrògen són renovables , així com sostenibles, ja que tenen un impacte mínim sobre el medi ambient, però no succeeix el mateix amb l’energia nuclear, ja que no és considera com renovable degut a que contamina el medi ambient, però si és sostenible. Aquesta és l’única raó pel que es diu que totes les fonts d’energia renovables són sostenibles però no totes les fonts d’energia sostenibles són renovables.

ALTRES FONTS D’ENERGIA

Si analitzem l’exploració petrolífera de moltes empreses, ens donem compte que la industrialització va en augment. El nombre d’indústries i el consum d’energia associada a aquestes, en un futur, será més gran que l’energia que es produeix. Això donarà lloc a conseqüències catastròfiques, ja que junt amb l’escassetat d’energia ja venen conseqüències inimaginables com l’escassetat d’aliments, de combustible, només per esmentar algunes conseqüències. Aquest tipus de coses s’han d’evitar.

Amb la finalitat d’evitar aquestes conseqüències, s’ha de tenir en compte que es necessita una energia pel món actual. Tenim d’assegurar-nos de que l’energia que s’utilitzi compleixi amb les nostres necessitats i aprendre a no malbaratar-la. Això requereix explorar altres fonts d’energia per a poder atendre les necessitats futures.

Durant molts anys els combustibles fòssils han produit energia, però aviat s’esgotaran. Aquesta és la raó per la qual l’energia solar és una font d’energia més confiable i també més sostenible.

Tenint en compte pel fet de que l’energia solar ha existit des d’un principi, el explotar aquesta font d’energia tindrà un gran avantatge per a la nostra producció d’energia i consum . El sol alimenta les nostres llars durant el dia amb la seva llum. L’únic que s’ha de fer és que la llum es converteixi en calor i que aquest calor sigui utilitzat per a satisfer les nostres necessitats d’energia. No es pot esgotar i per lo tant és una font sostenible d’energia.

L’altre punt positiu és que l’energia solar pot satisfer les necessitats energètiques de tot el món ja que il.lumina a tothom. Aquesta energia pot funcionar a les nostres industries, els nostres vehicles i habitatges, i en molts altres camps. Per lo tant, és convenient que es prenguin totes les precaucions necessàries per a garantir que les coses vagin en funció de les necessitats. És el millor que es pot fer per a evitar seguir afectant al nostre medi ambient.

De fet, pots utilitzar l’energia solar per a fer tot el que necessites. Només has de tenir les eines adequades per a obtenir beneficis.

“Si cuides el teu món, cuides de tu i de tothom”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *