Skip to content

Què és l’energia sostenible?

Què és l'energia sostenible? 1

L’Energia sostenible és aquella que és capaç de satisfer la creixent demanda actual sense comprometre la demanda de les persones que ho requereixin en el futur . Totes les fonts denergia renovables com la solar, eòlica, geotèrmica, hidroelèctrica, dona i energia de les marees són formes denergia sostenible. Aquestes fonts denergia existeixen des de molts segles enrere i encara existeixen i ho continuaran fent. Les energies renovables tenen un baix impacte ambiental, i sobretot estan disponibles i es reposen de manera natural.

A Reforma i Estalvia som especialistes en reformes i adaptar habitatges per obtenir que ajuden a millorar la salut dels seus ocupants, per això t’expliquem detalladament què és i per a què serveix l’energia sostenible.

Quines demandes ha de fer l’energia sostenible?

Una font d’energia pot ser considerada com a sostenible si compleix les 3 demandes següents :

  • L’energia es pot reposar de manera natural.
  • La tecnologia ha de millorar leficiència energètica.
  • La disponibilitat a llarg termini

L’energia que s’utilitza al món necessita créixer de forma ràpida com ho fa la nostra tecnologia . Els canvis en la tecnologia han donat lloc a moltes altres fonts alternatives denergia, que poden ser aprofitades a través de diferents tècniques modernes.

Encara queda molta feina a fer. Ja que la població utilitza molt els dispositius electrònics moderns, la qual cosa fa que la necessitat de l’energia sigui cada cop més gran. Per fer front a aquesta necessitat, les empreses denergia han de tenir un gran entusiasme en esforçar-se per aconseguir que les persones tinguin accés a lenergia i que estigui a la disposició de les persones en tot moment.

Energia Sostenible, Com de sostenible és realment?

Els combustibles fòssils han servit la humanitat durant molts anys. Han fet la nostra vida senzilla, ja que sempre podem tenir el que vulguem i quan ho vulguem. La gran pregunta que sorgeix ara és: fins a quin punt aquests combustibles fòssils es poden fer servir?, per contestar això hem de recordar que aquests desapareixeran aviat de les nostres vides .

D’altra banda, alguns problemes ambientals greus relacionats amb l’escalfament global i el canvi climàtic han fet que la gent prengui consciència de les conseqüències brutals que pot tenir no canviar a una energia verda, neta. Això ha fet que molts utilitzin fonts denergia alternatives o renovables.

Grans inversions van ser fetes per diferents països per al desenvolupament de parcs eòlics, parcs solars, preses al llarg dels rius i de les marees. Sens dubte, la dependència dels combustibles fòssils s’ha reduït en certa mesura, però reduir la nostra dependència en un grau considerable pot prendre gairebé una dècada.

Moltes vegades aquest fet es passa per alt i en part és perquè la gent té la tendència de fer servir més els combustibles fòssils. I en realitat, els combustibles fòssils no poden satisfer la necessitat mundial d’energia. Fins i tot és una cosa que si no es deixa de dependre deixarà conseqüències ambientals irreparables ia més les conseqüències que veiem ara, són massa grans per ser ignorades.

Les grans infraestructures per obtenir energia renovable requereixen un capital enorme i fins ara només han produït una petita quantitat del consum d’energia del món. Però les instal·lacions locals d’autoconsum (generació distribuïda) ja no són tan cares com abans i permeten abastir un habitatge unifamiliar o els serveis comuns d’una comunitat de veïns.

Fa un temps, semblava impossible arribar-hi a causa de l’augment del cost de la matèria primera, de la maquinària complexa i degut al creixent cost dels combustibles fòssils, però actualment aquests projectes d’energia renovable locals s’estan implantant cada dia més.

Els components i les matèries primeres usades en aquests projectes estan dissenyats i fets a les fàbriques de proveïment de combustible fòssils, els quals són transportats fins a la central elèctrica per mitjà de camins o xarxa ferroviària. El personal que hi treballa utilitza vehicles per transportar-se al lloc de treball. Camions carregats amb grans màquines, com ara excavadores i turbines, peces petites i complexes, generadors, transformadors i cables d’alimentació, tot en gran part mogut per combustibles fòssils. És insostenible.

Quan la planta d’energia solar, central hidroelèctrica o eòlica s’hagi instal·lat i engegat, es requereix poca quantitat de combustible fòssil per realitzar tasques de manteniment, reparació, ajust, substituir o restaurar diverses peces de recanvi.

El manteniment continu es requereix quan la planta està produint energia. Si es produeix qualsevol error important a causa de la manca de la caixa d’engranatges, turbines, transformador, generador, pala d’un aerogenerador, panells solars o per qualsevol desastre natural; s’incrementarà la quantitat de combustible fòssil utilitzat, ja que requerirà que Enginyers viatgin al lloc remot i reemplacin o reparin la peça defectuosa.

En resum, l’energia renovable està per quedar-se, però els projectes en curs s’estan realitzant en zones remotes i el manteniment serà difícil en el futur a causa de la disminució del subministrament de petroli.

Diferència entre Energia Sostenible i Renovable

L’augment dels preus, la contaminació i l’escassetat dels combustibles han obligat els científics a cercar fonts alternatives de combustible. Totes les fonts d’energia que es poden reposar naturalment són considerades fonts d’energia renovables.

La majoria de les vegades aquests dos termes s’utilitzen indistintament . Alguns creuen que totes les fonts d’energia renovables són sostenibles i no hi ha cap diferència entre els dos termes. Però això no és cert.

L’energia renovable inclou totes les fonts que no causen cap mal al medi ambient i que tenen un impacte mínim sobre l’ambient que ens envolta. L’energia sostenible es pot definir en un terme més ampli i inclou tota mena de fonts d’energia.

Fonts d’energia com la solar, eòlica, geotèrmica, hidroelèctrica, de les onades, de les marees i l’hidrogen són renovables, així com sostenibles, ja que tenen un impacte mínim sobre el medi ambient, però no passa el mateix amb l’energia nuclear , ja que no és considerada com a renovable pel fet que contamina el medi ambient, però si és sostenible. Aquesta és l’única raó que diu que totes les fonts d’energia renovables són sostenibles però no totes les fonts d’energia sostenibles són renovables.

Altres fonts d’energia Sostenible

Si analitzem l’exploració petrolífera de moltes empreses, ens adonem que la industrialització augmenta. El nombre d’indústries i el consum d’energia associada a aquestes seran més grans que l’energia que es produeix en el futur. Això donarà lloc a conseqüències catastròfiques, ja que juntament amb l’escassetat d’energia vénen conseqüències inimaginables com l’escassetat d’aliments, l’escassetat de combustible, només per esmentar-ne algunes conseqüències. Aquests tipus de coses s’han d’evitar.

Per evitar aquestes conseqüències, cal tenir en compte que cal una energia per al món d’avui. Hem d’assegurar-nos que l’energia que s’utilitzi compleixi les nostres necessitats i aprendre a no malbaratar-la. Això requereix explorar altres fonts denergia per poder atendre les necessitats futures.

Per molts anys els combustibles fòssils han produït energia, però aviat s’esgotaran. Aquesta és una raó per la qual lenergia solar és una font denergia més fiable i també més sostenible.

Jutjant pel fet que l’energia solar ha existit des del principi, explotar aquesta font d’energia tindrà un gran avantatge per a la nostra producció d’energia i consum. El sol alimenta les nostres cases durant el dia amb la llum. L’únic que cal fer és que la llum es converteixi en calor i que aquesta calor sigui utilitzada per satisfer les nostres necessitats d’energia. No es pot esgotar i, per tant, és una font sostenible d’energia.

L’altre punt positiu és que l’energia solar pot satisfer les necessitats energètiques del món, ja que il·lumina tothom. Aquesta energia pot funcionar a les nostres indústries, els nostres vehicles i habitatges, i en molts altres camps. Per tant, és convenient que es prenguin totes les precaucions necessàries per garantir que les coses vagin en funció de les necessitats. És el millor que es pot fer per evitar continuar afectant el nostre medi ambient.

De fet, pots fer servir l’ energia solar per fer tot el que necessitis. Només has de tenir les eines adequades per obtenir beneficis . L’energia sostenible és salut .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *