Les cuines són unes estances que cada vegada més s'estan obrint al saló-menjador per facilitar la socialització i la vigilància dels més petits de la casa. Una cuina ha de respectar les 3 zones principals: la zona de cocció, la zona de rentat i la zona de frigorífic, juntament amb la major superfície possible de zona de treball.
La cuina s'ha de poder netejar de manera fàcil i sense traves, intentant evitar els tiradors o poms. El taulell i el frontal de la cuina són elements importants que han de complir amb 2 requisits: bellesa i funcionalitat perquè aguantin bé la temperatura, els productes de neteja i els àcids i els greixos més usuals a la cuina.
El mobiliari de cuina ha de permetre emmagatzemar tot allò que sigui necessari i amb el major ordre possible. Per a això s'ha d'aprofitar al màxim el volum d'emmagatzematge utilitzant mòduls baixos de 80 cm i mòduls alts de 90 cm amb sistemes d'obertura per braços telescòpics o pistons.
Existeix la possibilitat de col·locar calaixos, dins d'altres calaixos per utilitzar-los com a cuberters, esponjers o altres usos. És imprescindible col·locar algun caceroler i una petita zona de rebost.
El mobiliari ha de permetre allotjar també els petits electrodomèstics més usuals avui dia perquè no hi hagi res sobre el taulell, utilitzant fins i tot portes coplanàries (cafeteres, exprimidors, liquadores, batedores, robots de cuina, etc…)
El fregador ha de ser d'un sol si, si es té rentaplats o escórrer de plats al moble alt a sobre del mateix. Serà de dos si o si amb escórrer quan no tenim possibilitat d'instal·lar un rentavaixelles.