Els electrodomèstics són una part molt important de la cuina. Es tendeix a treballar amb plaques d'inducció o vitroceràmiques per la facilitat de neteja, amb diverses zones de cocció i una d'elles concèntrica per a paelles. Estan sortint al mercat plaques d'inducció amb zones de cocció sense límits.
El forn, a part d'altres característiques més personalitzades, ha de tenir un sistema d'autoneteja si pot ser per aigua en comptes de amb temperatura (pirolítica). La campana ha de ser potent i silenciosa, encara que aquestes dues propietats juntes encareixen el producte.
Ha de tenir un poder d'aspiració suficient per evacuar el volum d'aire de l'estada on es troba la placa de cocció. S'ha de tenir en compte que quan està funcionant s'ha de deixar una mica entreobert algun forat que doni a l'exterior perquè hi hagi una petita entrada d'aire.
Si pot ser, s'ha de respectar el diàmetre de la sortida de fums recomanada pel fabricant, encara que moltes instal·lacions comunes no estan preparades per a diàmetres de 150 mm.