Skip to content

Com estalviar a la factura elèctrica de les zones comunes del nostre edifici?

Com estalviar a la factura elèctrica de les zones comunes del nostre edifici? 1

Totes les comunitats de veïns paguen la factura elèctrica pel consum d’energia de les zones comunes, bàsicament per l’ascensor i la il·luminació de l’escala. En aquest petit article t’expliquem com poder estalviar a la factura elèctrica del dit edifici.

Cal comprovar que la potència contractada per als serveis comuns sigui la que realment necessitem. Com que és obligatori tenir un contracte de manteniment de la instal·lació elèctrica per a edificis d’habitatges de >100 kW (potència total de l’edifici: habitatges, locals, serveis comuns, pàrquing, etc.), és important conèixer aquesta dada per saber si cal o no el contracte de manteniment esmentat, que oscil·la entre 250-300 €/any.

Estalviar a la factura elèctrica: Per què fer aquesta comprovació?

Al seu dia, quan comprem el pis, confiem en les potències que va calcular el promotor de les obres. Però què passa ara? Resulta que com que ell no havia de fer front a les despeses posteriors, potser, va fer uns càlculs tirant a l’alça per no tenir problemes en un futur, i va contractar més potència de la necessària.

És per aquest motiu que és molt important calcular la nostra potència real per estalviar a la factura elèctrica.


Ajustar la potència elèctrica del nostre habitatge i de les zones comunes de l’edifici a les nostres necessitats reals pot representar un estalvi significatiu al llarg de tot un any. No oblidem que a les factures paguem un fix per potència contractada i un variable per consum.

És important saber que hi ha un conveni establert entre les entitats d‟inspecció i control (ECA, ICICT, etc.) i els instal·ladors, per calcular la potència d‟un edifici d‟habitatges, que és la que ha de determinar la necessitat o no d‟un contracte de manteniment.

Com calculen ells la potència d’un edifici d’habitatges:

  • – Habitatges: 5,75 kW
  • – Locals comercials: 100 W/m2
  • – Pàrquing: 25 W/m2
  • – Zones comunes (fins a 6-7 plantes): 4-8 kW l’ascensor i 2-4 kW de la il·luminació

I sempre fan la previsió de més potència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *