Skip to content

4 conceptes fonamentals en les reformes integrals

4 conceptes fonamentals en les reformes integrals 1

A l’hora de plantejar-se les reformes integrals cal tenir en compte els conceptes següents i la seva prioritat, per valorar-ne el cost:

Seguretat en les reformes integrals

És evident que tot allò relacionat amb la seguretat en qualsevol àmbit de la vida és prioritari. En el cas d’una reforma integral, és l’estat de l’estructura, tant les parets com els sostres, la presència d’esquerdes a les parets de càrrega, l’estat del terra que trepitgem, l’estat dels elements de la façana, etc.

A l’hora de fer un pressupost hi ha molta gent que no ho té en compte i després es troba amb sorpreses.

Confort a les teves Reformes

Tèrmic

El confort tèrmic ens el donen les parets, la coberta i els tancaments de façana (finestres, balconeres, claraboies, etc.). A l’hora de comprar un habitatge a reformar, hauríem de conèixer si l’habitatge està ben aïllat o no .

Per exemple, una reforma integral a Barcelona en edificis construïts abans del 1979 és molt probable que no estigui aïllat . Va ser aquell any quan va entrar en vigor l’ obligatorietat d’aïllar els habitatges a Catalunya .

Il·luminació

El confort ambiental t’ho proporciona la il·luminació i la qualitat de l’aire interior . Pel que fa a la il·luminació cal optar per colors de llum càlids (2.500-3.000 K) per crear un ambient relaxat; l’anomenada “llum dia” per al color que “imita” la llum que dóna el del sol indirectament (4.000-4.200 K) i per colors de llum freds (4.500 -6500 K) per a zones on es requereixi més concentració o es necessiteu llum blanca. Els colors de llum blavosos és millor no col·locar-los.

Acústic

El confort acústic ens el donen també les parets i la coberta, però, sobretot, els tancaments de façana i, concretament el vidre que tenen finestres i balconeres, claraboies, etc.

Una opció simple i pràctica podria ser un vidre laminar per fora , càmera daire i un vidre simple per dins.

Qualitat de l’aire interior

És evident que ventilar és la millor opció passiva per renovar l’aire interior de les estances . Però també hi ha al mercat altres opcions actives que, a més, et filtren l’aire que entra de l’exterior (i que pot estar més o menys contaminat) que pot contenir gasos nocius i partícules en suspensió que poden comportar malalties a curt termini.

Tenint en compte que l’aire que respirem al carrer està cada cop més contaminat potser és un tema a considerar en les vostres properes reformes integrals per convertir el vostre habitatge en un “oasi” de qualitat de vida dins d’un entorn contaminat.

Estètica

Qui no gaudeix de les coses boniques?

La combinació de formes, colors i textures fan que un habitatge sigui més o menys agradable a la vista , però, com a l’art en general, cadascú sent el que sent….

Funcionalitat

En l’àmbit de les reformes, la bellesa sense utilitat no és “perfecta” . Sempre cal intentar combinar aquests dos conceptes perquè siguin tot “un”.

Bellesa i Utilitat, és el binomi perfecte!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *